Un regim alimentar echilibrat conține: carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine, minerale, fibre și apă.
● Carbohidrații furnizează energie
● Grăsimile furnizează, de asemenea, energie și ajută la absorbția anumitor vitamine. Organismele noastre au nevoie de o anumită cantitate de grăsime, dar nu prea multă
● Proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea și regenerarea corpului, precum și pentru forța musculară
● Vitaminele și mineralele dețin un rol important în funcționarea sănătoasă a corpului nostru
● Fibrele contribuie la sănătatea intestinelor
● Apa reprezintă o parte esențială a multor procese din organism
O alimentație sănătoasă este importantă pentru persoanele care se recuperează în urma oricărei boli. Nu doar că o alimentație sănătoasă furnizează substanțe nutritive care ajută organismul să se recupereze, ci aceasta poate și să reducă riscul de apariție a altor boli, cum sunt bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral și diabetul, pe termen lung.
Adoptarea unei alimentații mai sănătoase înseamnă adesea efectuarea unor schimbări mici și treptate ale regimului alimentar și identificarea alimentelor care duc la înrăutățirea simptomelor.
Principii pentru o alimentație sănătoasă:
Alimentele bogate în amidon, cum sunt pâinea și pastele din făină integrală, cerealele integrale, orezul sălbatic și cartofii reprezintă o parte importantă a unei alimentații sănătoase. Acestea reprezintă o bună sursă de energie și conțin și alte substanțe nutritive, inclusiv fibre, calciu, fier și vitamine B. Alimentele bogate în amidon ar trebui să reprezinte o treime din majoritatea meselor și a gustărilor, deoarece reprezintă cea mai sănătoasă sursă de energie. Alegeți surse de cereale integrale, deoarece acestea furnizează energie mai mult timp și conțin fibre care contribuie la păstrarea sănătății inimii și a intestinelor.